Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

Καλύτερα ελληνικά για βαθύτερη σκέψη!

Φίλες και φίλοι,

τέσσερις περίπου μήνες μετά την πρώτη ανάρτηση της ΤΗΛΕΠΝύΚΑΣ έχουμε την μεγάλη χαρά το τηλεπεριοδικό μας να έχει καταξιωθεί ήδη στις συνειδήσεις και τις καρδιές του αναγνωστικού κοινού ως μία προσπάθεια αναζήτησης της ποιότητας, μέσα από άρθρα που προάγουν τον προβληματισμό, την έρευνα και την φιλομάθεια. Δεν είναι μόνο οι περίπου 25.000 τηλεπισκέπτες  που μας τίμησαν σε αυτό το διάστημα, ούτε τα εγκωμιαστικά σχόλια που καταφθάνουν σε εμάς από παντού, είναι κυρίως ο ενθουσιασμός των μαθητών μας, που βρίσκουν ένα βήμα έκφρασης και αναζήτησης σε καιρούς όπου αυτά είναι πλέον δυσεύρετα στην ελληνική κοινωνία.

greek11

Από αυτό λοιπόν το τεύχος και σε μία προσπάθεια να γίνουμε ακόμη καλύτεροι,   κάθε τεύχος της ΤΗΛΕΠΝύΚΑΣ θα είναι αφιερωμένο σε μία θεματική ενότητα που θα έχουμε προσεγγίσει όσο το δυνατόν πιο πολυπρισματικά. Την τιμητική της στο πρώτο αυτό αφιέρωμα έχει η ελληνική γλώσσα, με κείμενα για την σύνδεσή της με τον πολιτισμό, την διαχρονικότητά της, την ανάγκη γλωσσομάθειας, την αργκό των νέων, τα greeklish, την γλώσσα στην ποίηση, την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο σχολείο, αλλά και πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα από όλον τον κόσμο, όπως είναι οι ειδήσεις που γράφει ένας Καταλανός στα αρχαία ελληνικά με μεράκι και αγάπη καθώς και τα χειρόγραφα του Νεύτωνα με σημειώσεις στα αρχαία ελληνικά από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για εμάς και μεγάλη χαρά η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο διακεκριμένος καθηγητής της Γλωσσολογίας, τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κύριος Γεώργιος Μπαμπινιώτης, με τον οποίο συζητήσαμε για το επίπεδο της γλώσσας σήμερα, μεταφέροντάς του ασφαλώς και ερωτήσεις των μαθητών μας. Τον ευχαριστούμε ολόθερμα και είμαστε σίγουροι ότι οι σκέψεις του θα γονιμοποιήσουν δημιουργικό στοχασμό που τόσο χρειαζόμαστε στις μέρες μας.

Φίλες και φίλοι, συνεχίζουμε με την βεβαιότητα ότι η ΤΗΛΕΠΝύΚΑ θα γίνει ακόμη πιο ουσιαστική, πιο καίρια, πιο δυναμική και θα παραστέκεται σύμμαχος του ανήσυχου  πνεύματος και θαυμαστής της ανεπιτήδευτης ομορφιάς σε οτιδήποτε αληθινό και γνήσιο, μετουσιώνοντας σε λόγο την αγωνία του καθενός μας για έναν βίο όχι αβίωτο αλλά φιλοσοφημένο και ποιοτικό.

Έχουμε κάθε λόγο να την διαβάζουμε!

Η Συντακτική Επιτροπή της ΤΗΛΕΠΝύΚΑΣ …

Advertisements

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: