Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

Αντί Γρίφου

Πάπυροι με 200.000 αρχαία ελληνικά γράμματα που βρέθηκαν το 1896 δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί και οι ειδικοί κατασκεύασαν μία ιστοσελίδα που ζητούν τη βοήθεια όσων μπορούν μήπως και λύσουμε το γρίφο!

Οι πάπυροι είναι  σχεδόν κατεστραμμένοι και μέσα σε 115 χρόνια έχει μεταφραστεί μόνο το 2% του συνολικού γραπτού, με τις προσπάθειες μετάφρασης να είναι αδιάκοπες. Μπροστά στον αρχαίο ελληνικό λαβύρινθο οι επιστήμονες παρέδωσαν την άκρη του μίτου στο κοινό μήπως και «δουν επιτέλους φως». Στην ιστοσελίδα ancientlives.org μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει να βοηθήσει όσο μπορεί στην προσπάθεια.

pap1

 Όταν ρωτήθηκαν οι ιθύνοντες για τα γραφόμενα υποστήριξαν ότι ένα από τα ευδιάκριτα γεγονότα που περιγράφονται είναι για ένα παιδί που ζητά από τον πατέρα του να τον αφήσει να πάει στην Αλεξάνδρεια σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έτρωγε και δεν θα έπινε νερό.

«Κλασικοί έφηβοι», τονίζει ο ειδικός του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ομολογεί πάντως την αδυναμία τους να ολοκληρώσουν το έργο και κάνει ανοιχτή έκκληση προς όλους να δοκιμάσουν και αυτοί την τύχη τους.

Βοηθήστε την ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης να μεταφράσει αρχαία χειρόγραφα. Η δυνατότητα δίνεται μέσω της ιστοσελίδας:

http://ancientlives.org/

η οποία είναι και στα ελληνικά.

Αξίζει να περιηγηθείτε…

Advertisements

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: