Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

Η κοινωνία της γνώσης στην Αμερική

της Β΄ Λυκείου

Η Αμερική, το μεγαλύτερο μωσαϊκό εθνοτήτων στη σύγχρονη εποχή, είναι η χώρα που στέκεται στην  κορυφή του κόσμου, με διακρίσεις στις επιστήμες, τον αθλητισμό και την τέχνη. Όλα αυτά όμως έχουν ένα κοινό υπόβαθρο: το μορφωτικό επίπεδο της χώρας. Πράγματι, η ηγετική θέση που κατέχουν οι Η.Π.Α οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ανεπτυγμένη και πλήρη μόρφωση που παρέχουν μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Τα αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν ιστορία που επεκτείνεται μέχρι και τον  17ο αιώνα, την εποχή της αγγλοκρατίας, και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημών. Γηραιότερο και πιθανώς σπουδαιότερο είναι το πανεπιστήμιο του Harvard με έτος ίδρυσης το 1636.

gnosi1

Ονομάστηκε  έτσι  προς τιμήν του κληρικού John Harvard, που έκανε μεγάλη προσφορά βιβλίων στο πανεπιστήμιο. Το Harvard πρωτοστατεί μεταξύ των ιατρικών και νομικών σχολών, ενώ το τμήμα των πολιτικών επιστημών του JFΚ School of Government χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.

gnosi2

Επίσης, στην Αμερική βρίσκεται ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια που ειδικεύεται στις θετικές επιστήμες το MIT( Massachusetts Institute of Technology).

gnosi3

Τα τμήματά του είναι παγκόσμιας αναγνώρισης, ιδίως το τμήμα μηχανολογίας που πρωτοπορεί όσον αφορά την έρευνα.

gnosi4

Σαφώς δεν είναι υποβαθμισμένες οι ανθρωπιστικές επιστήμες, όπου συγκεκριμένα στο Columbia University τα τμήματα του συγκεκριμένου κλάδου είναι πρώτης τάξεως ανά τον κόσμο. Πολλά άλλα αξιόλογα πανεπιστήμια κοσμούν τη χώρα των Η.Π.Α, όπως το Yale University, το University of Chicago, το Princeton University, το University of Los Angeles-California(UCLA), κ.ά.

gnosi5

Το σημαντικότερο έργο των πανεπιστημίων είναι οι έρευνες που διεξάγουν. Μέσω αυτών των ερευνών υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία,  ανεβάζοντας αναπόφευκτα το επιστημονικό και βιοτικό επίπεδο της χώρας και  παράλληλα αναδεικνύοντας εξέχουσες επιστημονικές προσωπικότητες.

 

gnosi6Πανεπιστήμια που πρωτοστατούν στην ερευνητική διαδικασία είναι το Stanford University, το University of California -Berkley, το MIT και το Harvard University.

gnosi7

Το άρθρο επιμελήθηκαν οι μαθητές Ένζο Ντε Σούζα Μπρίτο, Παναγιώτης Ντάβος και Ιωάννης Σωτηρίου της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ι. Τσιαμούλη.

Advertisements

Tagged as: , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: