Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΡΑ!

Σε μία ταραγμένη εποχή που μαστίζεται από πολλαπλά προβλήματα και απαιτείται αναπροσανατολισμός εκ βάθρων, η ανακάλυψη του συνανθρώπου αποτελεί ανάγκη επιτακτική για να εργασθεί κανείς συλλογικά για την υπέρβαση των προβλημάτων. Αυτήν την σχέση με τον συνάνθρωπο θελήσαμε να αναζητήσουμε σε αυτό το τεύχος της ΤΗΛΕΠΝύΚΑΣ και να την αναδείξουμε ως μία προσπάθεια υπερίσχυσης του καλού και της ανιδιοτελούς προσφοράς που απλόχερα δίδεται χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα.

pre1

Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις όπως ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ φιλοξενούνται στις στήλες του περιοδικού μας και μάς ξεναγούν στο θεάρεστο έργο που επιτελούν. Αποτελεί μεγάλη χαρά για εμάς  η παρουσία τους στον χώρο του σχολείου μας, όπου μάς δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε μαζί τους αλλά και να στηρίξουμε την προσπάθειά τους με τον έρανο που πραγματοποιήσαμε ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης για την αγορά φαρμάκων και την διανομή τους σε χειμαζόμενους συνανθρώπους μας.

pre2

Ο προβληματισμός μας επεκτείνεται και στους λόγους για τους οποίους η ελληνική  κοινωνία ευρίσκεται σε χαμηλές θέσεις όσον αφορά εθελοντικές δραστηριότητες αλλά και την πνευματική τοποθέτηση της αλληλεγγύης ως ευθύνης προς όλους αδιακρίτως, σε έναν κόσμο μάλιστα που οι τεχνολογικοί ρυθμοί μέσω του διαδικτύου μπορούν να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο ελληνικός πολιτισμός πάντοτε διέθετε έντονο το στοιχείο της οικουμενικότητος και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Δεν έχουμε παρά να φέρνουμε τον εαυτό μας στην θέση του προκειμένου να ευαισθητοποιούμαστε διαρκώς εκλαμβάνοντας  την ζωή ως δαπάνη  προς χάριν του αγνώστου πλησίον και επενδύοντας σε μια κοινωνία με λιγότερη υστεροβουλία και περισσότερη δοτικότητα.

Καλή σας ανάγνωση!

Η Συντακτική Επιτροπή της ΤΗΛΕΠΝύΚΑΣ …   

Advertisements

Tagged as: , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: