Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

Το Χαμόγελο του Παιδιού

της Β΄ Γυμνασίου

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δεν μένει σ’ αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.

xtp1

Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών.

Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ  ΠΟΤΕ  ΙΔΡΥΘΗΚΕ!!!

Ο Σύλλογός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε μετά από την επιθυμία ενός δεκάχρονου παιδιού, του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου, να δημιουργηθεί ένας Σύλλογος με αυτή την ονομασία που θα βρίσκεται κοντά σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή διαβίωσης. Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου του, ο μικρός Ανδρέας λίγο πριν χάσει τη μάχη με τη ζωή, εκφράζει την επιθυμία του να δημιουργηθεί αυτή η φωλιά για τα παιδιά που τους λείπει το χαμόγελο…

xtp2

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» σήμερα, μετά από 20 περίπου χρόνια λειτουργίας, αναπτύσσει την δραστηριότητά του σε Ελλάδα και Κύπρο, προσφέροντας απλόχερα αγάπη, θαλπωρή και προστασία σε παιδιά. Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, εθελοντές, επώνυμοι και ανώνυμοι, όλοι άνθρωποι που αγαπούν τα παιδιά, εργάζονται ακατάπαυστα για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ιδρύθηκε το 1995 και  έχει βοηθήσει πολλές ανήμπορες ψυχές!

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ !!!!

Η αποστολή που έχει το χαμόγελο του παιδιού είναι δύσκολη και ο αγώνας είναι άνισος. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά. Πρέπει να τους παρέχονται τα απαραίτητα αγαθά που χρειάζονται για τη σωστή ανάπτυξη και μόρφωση. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» προσπαθεί και θέλει να δώσει χαρά σε κάθε παιδί ανεξαρτήτως φυλής, γλώσσας, χρώματος. Δεν λέει «όχι» σε κανένα παιδί που έχει την ανάγκη του.

xtp3

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ!!

Όλα αυτά τα χρόνια χάρη στην προσφορά ιδιωτών και εταιρειών, o οργανισμός αυτός έχει προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά σε πολλά παιδιά. Τα στηρίζει, τους προσφέρει τη ζωή που τους αξίζει και τους δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστούν για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Ο Εθελοντικός Οργανισμός  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα 18 χρόνια παρουσίας του βασίζεται στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου για να καλύψει τις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν και να πετύχει το μεγάλο του στόχο, να έχουν όλα τα παιδιά ένα χαμόγελο. Σε αυτήν την προσπάθεια πολύτιμη είναι η βοήθεια των εθελοντών, που με τη προσφορά τους  συμβάλλουν ουσιαστικά στη συνέχιση του έργου  του.

xtp4

Οι εθελοντές είναι εξίσου σημαντικοί με το εργατικό δυναμικό καθώς απασχολούνται σε όλες  τις δράσεις του οργανισμού και καλύπτουν βασικές ανάγκες, που θα μπορούσαν να καλυφθούν από επαγγελματίες. Ανάλογα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν σε κάθε περίπτωση ενεργοποιούνται οι εθελοντές φυσικά πάντα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητά και την επιθυμία τους.
Εκτός από τις έκτακτες ανάγκες, που ζητείται η βοήθεια των εθελοντών υπάρχουν και δράσεις που κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει μια σταθερή παρουσία ανάλογα με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ!!!

Υπάρχουν  πολλοί τρόποι να βοηθήσει κανείς το έργο της οργάνωσης. Κάποιοι από αυτούς είναι :

Η γραμμή SOS 10-56

 xtp45

Η ευρωπαϊκή γραμμή για εξαφανισμένα παιδιά

116-000

xtp6xtp7xtp8

E-MAIL:  missing@hamogelo.gr

και  sos1056@hamogelo.gr

Όλοι μπορούμε με κάποιο τρόπο να βοηθήσουμε το κάθε παιδί το οποίο έχει την ανάγκη να ζήσει μια καλύτερη ζωή.

xtp9

Δείτε το βίντεο

xtp10

Το κείμενο επιμελήθηκαν οι μαθητές Ειρήνη Στασινοπούλου, Ελπίδα Ροδοπούλου και Βασίλης Περπινιάδης της Β΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ι. Τσιαμούλη.

Advertisements

Tagged as: , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: