Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

Μανιταρόπιτα [νηστίσιμη]

από τον Αλέξανδρο Γιώτη

 

ΥΛΙΚΑ

4 φύλλα κρούστας

1 κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες

2 χούφτες τραχανά νηστίσιμο ή πλιγούρι

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Κατόπιν, ρίχνουμε το μαϊντανό και τον τραχανά.

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 2 φύλλα, τα οποία έχουμε λαδώσει. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε την πίττα με άλλα 2 λαδωμένα φύλλα.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

masa1

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Στη μη νηστίσιμη εκδοχή αντικαθιστούμε τα 2/3 του πλιγουριού με τυρί (φέτα ή σκληρό) και τραχανά αρτύσιμο.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Το μαύρο σουσάμι ταιριάζει πολύ στην πίττα αυτή, έτσι μπορούμε να το βάλουμε ή στη γέμιση ή από πάνω.

Επίσης, είναι πολύ γευστική ακόμη και χωρίς λάδι, απλώς σ’ αυτήν την περίπτωση βράζουμε τα κρεμμύδια και περνάμε τα μανιτάρια λίγο από το φούρνο ή τη σχάρα.

 

Η συνταγή της μανιταρόπιτας είναι από το βιβλίο «Νόστιμον Νηστίσιμον, η αρχαιότερη μεσογειακή δίαιτα» του γαστρονόμου Αλέξανδρου Γιώτη από τις εκδόσεις ΜΟΤΙΒΟ.

Advertisements

Tagged as: , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: