Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

Γιατροί Καρδιάς

των Μάγδας Κατίκα και Χριστίνας Μεσσαριτάκη

docs1

 Η προσφορά δεν γνωρίζει σύνορα!!

Οι γιατροί καρδιάς είναι μια οργάνωση που έχει αναλάβει δράση από το 2001 σε μορφή σωματείου και ιδρύθηκε από 10 ελληνικές οικογένειες. Πριν από τη δημιουργία του σωματείου πολλά ιδρυτικά μέλη των Γιατρών Καρδίας είχαν πραγματοποιήσει αρκετές αποστολές την περίοδο 1998-2001. Η επωνυμία «Γιατροί Καρδιάς» έχει συμβολικό νόημα, εκφράζει το βαθύ συναίσθημα της αγνής και ανιδιοτελούς αγάπης των ανθρώπων προς όλους και ειδικότερα προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο..

Οι Γιατροί Καρδίας έχουν 657 αποστολές σε  Ευρώπη, Αμερική , Ασία και Αφρική. Στην Αφρική έχουν πραγματοποιήσει αποστολές σε περίπου 38 χώρες, στην Αμερική σε 2, στην Ευρώπη σε 3, ενώ στην Ασία σε μόλις 17 χώρες. Σε κάθε χώρα που επισκέπτονται χτίζουν σχολεία, νοσοκομεία και πολλά ακόμα έργα υποδομής για να βοηθήσουν όσο γίνεται περισσότερο τις περιοχές αυτές.

docs2

Οι Γιατροί Καρδιάς είναι η πρώτη ανθρωπιστική μη κυβερνητική οργάνωση που έφτασε στη Βαγδάτη την 28-3-2003 κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του τελευταίου πολέμου στο Ιράκ. Επίσης ήταν η πρώτη μη κυβερνητική οργάνωση που μπήκε στο Λίβανο στις 20-7-2006 μεταφέροντας φάρμακα και τρόφιμα για τους τραυματίες, τους αρρώστους και τους αμάχους. Πραγματοποίησε τρεις συνολικά ανάλογες αποστολές στις πόλεις και τους οικισμούς του νοτίου Λιβάνου, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν καθώς και δύο αποστολές επιπλέον, όταν οι βομβαρδισμοί είχαν σταματήσει. Η τακτική της οργάνωσης είναι να βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα για να μπορεί να επισκέπτεται αμέσως τους πληγέντες πληθυσμούς, ώστε να μπορεί να συμβάλλει άμεσα στην επίλυση των επειγόντων προβλημάτων τους, με τα μέσα που διαθέτει.

docs3

 Ο σκοπός της οργάνωσης είναι η δωρεάν ιατρική περίθαλψη και παροχή φαρμάκων σε έκτακτες περιπτώσεις πολεμικών γεγονότων, σεισμών και άλλων μεγάλων φυσικών καταστροφών, επιδημιών, καθώς και σε περιπτώσεις πάμπτωχων πληθυσμών που ζουν σε απομακρυσμένες, δυσπρόσιτες και στερημένες περιοχές του πλανήτη. Η δωρεάν διανομή τροφίμων σε πληθυσμούς που δοκιμάζονται από υποσιτισμό,  πείνα, λιμό και κακουχίες. Η χορήγηση ρουχισμού, μαγειρικών σκευών, σχολικών ειδών και πολλών άλλων χρειωδών (όπως είναι το πόσιμο νερό σε περίπτωση σεισμοπαθών, πλημμυροπαθών κλπ.). Η φροντίδα για εξεύρεση πόρων που θα χρησιμοποιηθούν για ανέγερση, συντήρηση και εξοπλισμό ιατρικών κέντρων, σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών, ορφανοτροφείων, κατασκευή δεξαμενών ύδατος και διάνοιξη πηγαδιών για άντληση πόσιμου ύδατος κλπ. Η υποβολή προτάσεων προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για τη λήψη μέτρων εκτέλεσης έργων που έχουν σχέση με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Τέλος η υποβοήθηση του Κράτους στην προσπάθειά του να χορηγήσει ανθρωπιστική βοήθεια στο εξωτερικό.

docs4

Τα φάρμακα που μπορούμε να προσφέρουμε στους γιατρούς καρδιάς είναι:

  1. ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
  2. VERMOX σε χάπια
  3. ΔΙΣΚΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ & ΦΥΛΛΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ
  4. ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΣΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ
  5. ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΣΙΚΑ ΔΙΣΚΙΑ
  6. VIBRAMYCIN ΔΙΣΚΙΑ
  7. ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
  8. ΚΟΛΛΥΡΙΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Υ.Γ. Ένας καφές λιγότερος για μας,

ένα φάρμακο περισσότερο στα χέρια των Γιατρών Καρδιάς, ένα παιδικό χαμόγελο ακόμα ! !

 

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση που έκανε η κυρία Ελένη Σωτηρίου στις 27 Μαρτίου 2013 στο Θέατρο Ρωμανού του Μελωδού προς τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ι. Τσιαμούλη.

Το κείμενο επιμελήθηκαν οι μαθήτριες Μάγδα Κατίκα και Χριστίνα Μεσσαριτάκη  της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ι. Τσιαμούλη. Η λήψη και η επεξεργασία του βίντεο έγινε από την ομάδα του φωτογραφικού στούντιο Τσέλιος.

Advertisements

Tagged as: , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: