Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

Ελιοπιτάκια νηστίσιμα [Κυπριακή συνταγή]

της Ιωάννας Γεωργακοπούλου

Υλικά για την ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.

1 κουταλάκι αλάτι.

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο.

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι.

1 ποτήρι νερό.

Υλικά για την γέμιση:

1 βαθύ πιάτο ελιές μαύρες ψιλοκομμένες.

Δυόσμο.

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη γέμιση (ελιές και κρεμμύδι ψιλοκομμένα, λίγο δυόσμο και ελαιόλαδο και ανακατεύετε). Σε μια λεκανίτσα ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίξτε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Ζυμώστε το μίγμα σε ζύμη εύπλαστη να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια, ανοίξτε με το πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια μικρά και λεπτά φύλλα στρογγυλά. Απλώστε πάνω σε κάθε φύλλο ένα κουταλάκι από τη γέμιση. Τυλίξτε τα φύλλα σε μακρόστενα ρολά και κλείστε καλά τις άκρες για να μην βγει η γέμιση. Βάλτε τα ελιοπιτάκια στο ταψί και ψήστε τα στους 180° για 40’ – 50’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

elia

Η Ιωάννα Γεωργακοπούλου έχει καταγωγή από την Κύπρο και είναι μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ι. Τσιαμούλη.

Advertisements

Tagged as: , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: