Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

Μηλοπιτάκια

της κυρίας Ντούκα

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ζάχαρη

1 βανίλια

3 αυγά

200 γρ μαργαρίνη

Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 μήλα

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει την αφήνουμε να κρυώσει ελαφριά. Χτυπάμε για λίγο τα αυγά, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι ώσπου να γίνει πηκτός χυλός. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα ανακατεύουμε με τον χυμό του λεμονιού και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το χυλό. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ρίχνουμε μέσα στο ταψί κουταλιές από το μείγμα σε απόσταση 3 έως 6 εκατοστών.

Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρουμε.

nytouka1

Η κυρία Ντούκα είναι μητέρα του Κωνσταντίνου Ντούκα μαθητή της Α΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ι. Τσιαμούλη.

 

Advertisements

Tagged as: , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: