Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

Τρεις γρανίτες κι ένα παγωτό

από τον Σεφ Γιάννη Λουκάκο

1.    Γρανίτα Φράουλα

chef1

ΥΛΙΚΑ για τη γρανίτα φράουλα

  • 65 γρ. νερό
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 365 γρ. φράουλες, καθαρισμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη γρανίτα φράουλα

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη.

Κρυώνουμε το σιρόπι και το τοποθετούμε στο μπλέντερ, μαζί με τις φράουλες.

Αλέθουμε, σουρώνουμε από σινουά και τοποθετούμε το μείγμα σε ειδικά σκεύη για γρανίτες.

Το καταψύχουμε για τουλάχιστον 16 ώρες.

 

2.    Γρανίτα Πορτοκάλι

chef2

ΥΛΙΚΑ για τη γρανίτα πορτοκάλι

  • 55 γρ. νερό
  • 55 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. χυμός πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη γρανίτα πορτοκάλι

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη.

Κρυώνουμε το σιρόπι και το αναμειγνύουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού.

Τοποθετούμε το υλικό σε ειδικά σκεύη για γρανίτες και το καταψύχουμε για τουλάχιστον 16 ώρες.

 

3.    Γρανίτα Ακτινίδιο

chef3

ΥΛΙΚΑ για τη γρανίτα ακτινίδιο

  • 65 γρ. νερό
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 870 γρ. ακτινίδια, καθαρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη γρανίτα ακτινίδιο

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη.

Κρυώνουμε το σιρόπι και το τοποθετούμε στο μπλέντερ, μαζί με το ακτινίδιο.

Αλέθουμε, σουρώνουμε από σινουά και τοποθετούμε το μείγμα σε ειδικά σκεύη για γρανίτες.

Το καταψύχουμε για τουλάχιστον 16 ώρες.

6-12 ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ

 

4.    Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια

che4

ΥΛΙΚΑ για τα σουφλέ

  • 6 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. αλεύρι
  • 335 γρ. βούτυρο
  • 335 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%

 

ΥΛΙΚΑ για 600 γρ. παγωτό βανίλια

  • 1 αυγό
  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ. κρόκοι αυγών
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 2 τεμ. βανίλια φυσική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σουφλέ

Ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσουν λίγο, τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ομογενοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε ραμεκίν ή σε τσέρκια με λαδόκολλα, σε ποσότητα 150 γρ. για το καθένα. Ψήνουμε στους 190°C, για λίγα λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, αλλά το εσωτερικό να παραμείνει ρευστό.

ΓΙΑ 8 ΣΟΥΦΛΕ ΤΩΝ 150 ΓΡ. : 1 ώρα

 

Για 600 γρ. παγωτό βανίλια

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Αφήνουμε να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Οι συνταγές είναι επιλογή από την επίσημη ιστοσελίδα του Σεφ Γιάννη Λουκάκου

(http://www.yiannislucacos.gr)

Advertisements

Tagged as: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: