Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΡΟΛΑ

Φίλες και φίλοι,

με πολλή χαρά ξανανταμώνουμε επάνω ακριβώς στην επέτειο της ΤΗΛΕΠΝύΚΑΣ που ήδη έγινε ενός έτους. Με την ίδια παιδική λαχτάρα για ανακάλυψη του κόσμου και των νοημάτων του, συνεχίζουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι που ξεκινήσαμε πέρυσι μικροί και μεγάλοι, με την δική σας στήριξη και συμπαράσταση, σταθερά προσανατολισμένοι σε όσα διακηρύξαμε και ελπίζοντας να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Το πρώτο αυτό μηνιαίο τεύχος που αναρτούμε σήμερα βρίσκεται στον αντίποδα της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της παιδείας, τον οποίον αταλάντευτα υπηρετούμε. Η ΤΗΛΕΠΝύΚΑ άνοιξε και περιμένει από όλους τον πνευματικό τους οβολό σε μία προσπάθεια αυτογνωσίας και ανάτασης, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την εκπαιδευτική πραγματικότητα της χώρας μας, όπου παντού υπάρχουν κατεβασμένα ρολά.

preloudio1

Στην παιδεία είναι λοιπόν αφιερωμένο το πρώτο τεύχος του τηλεπεριοδικού μας με έναν προβληματισμό για την αληθινή παιδεία και κατά πόσο αυτή υπηρετείται από το σημερινό σχολείο, το μόνιμο πλέον στην τριτοκοσμική μας εκπαίδευση φαινόμενο των καταλήψεων, το καινούργιο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την απέχθεια των μαθητών προς τα σχολικά βιβλία, τις διαψεύσεις των τελοιοφοίτων από το πανεπιστήμιο, καθώς συνειδητοποιούν ότι η προσπάθειά τους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν έχει σοβαρό αντίκρισμα, αλλά και τις προτάσεις των μαθητών για το σχολείο που θα ήθελαν.

Αξίζει να παρακολουθήσετε με προσοχή τον λόγο ενός φωτισμένου δασκάλου, του Κλήμη Πυρουνάκη, τον οποίο φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε στο τηλεπεριοδικό μας, να μιλάει για το πώς η αληθινή παιδεία αλλά και ο προικισμένος δάσκαλος μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμη και αυτούς που οι συγκυρίες της ζωής τούς οδήγησαν στο περιθώριο.

Φίλες και φίλοι θα περιμένουμε τα σχόλιά σας, τις προτάσεις σας, τα κείμενά σας στην ΤΗΛΕΠΝύΚΑ της εφετινής χρονιάς, που θα κάνουμε το κάθε τι να είναι ακόμη πιο ζωντανή και δημιουργική.

Καλή σας ανάγνωση και μην ξεχνάτε να την διαδίδετε. Αξίζει!

Η Συντακτική Επιτροπή της ΤΗΛΕΠΝύΚΑΣ …

 

Advertisements

1 Response »

  1. Το γεγονός ότι γιορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, περνά απαρατήρητο, απ’ότι βλέπω. Άντε και εις ανώτερα Ανθέλληνες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: