Ηλεκτρονικο Περιοδικο των Εκπαιδευτηριων Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ

ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Φίλες και φίλοι έστω και καθυστερημένα σάς ευχόμαστε μία καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και χαμόγελα! Λόγοι ανωτέρας βίας μάς εμπόδισαν να αναρτήσουμε το παρόν τεύχος τον Ιανουάριο – όπως ήταν προγραμματισμένο – επανακάμπτουμε ωστόσο δριμύτεροι και αφοσιωμένοι στις αρχές του τηλεπεριοδικού μας για φιλομάθεια, ουσιαστικό διάλογο και επικοινωνία.

Σε έναν κόσμο που σπαράσσεται από προβλήματα οικονομικά, όπου αναζωπυρώνονται διαρκώς εστίες πολέμων, αναβιώνουν φαινόμενα  ρατσισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, ίσως είναι καιρός σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να προστρέξουμε σε εκείνους που μέσα από τον Λόγο τους δίνουν διαρκώς ένα στίγμα αναπροσανατολισμού των κοινωνιών προς πράγματα πολύτιμα, καίρια και αληθινά, αναζητώντας αξίες πανανθρώπινες και οικουμενικές, διαχρονικές και αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο.

pre1

Παρά την δυσκολία του εγχειρήματος λοιπόν, οι μαθητές μας καταπιάστηκαν με την Ποίηση και προσπάθησαν να μάς παρουσιάσουν κάποιους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της, αναζήτησαν τα αίτια της απομάκρυνσης των ανθρώπων από αυτήν και οι πιο τολμηροί μάλιστα μάς έδωσαν προς δημοσίευση κάποια ποιήματά τους!

Φίλες και φίλοι, ελπίζουμε το παρόν τεύχος της ΤΗΛΕΠΝύΚΑΣ να γίνει η αφορμή ώστε μικροί και μεγάλοι να δεξιωθούν αυτό το αποκαλυπτικό φως του ποιητικού Λόγου, που ο προβολέας του μπορεί να φωτίσει τον εντός μας κόσμο, να μάς συγκινήσει, να μάς ευαισθητοποιήσει και κυρίως να μάς παρακινήσει να γνωρίσουμε τον πραγματικό μας εαυτό.

pre2

Εμείς θα τα ξαναπούμε – συν Θεώ – στο τέλος Μαρτίου με ένα αφιέρωμα στην εμβληματική μορφή του Ιωάννη Καποδίστρια.

Καλή σας ανάγνωση και να είστε όλοι καλά!

Η Συντακτική Επιτροπή της ΤΗΛΕΠΝύΚΑΣ …

pre3

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: